Országos Projekt- és Területfejlesztési Egyesület

Beszámoló

Email Nyomtat PDF

NTP-FTH-15-0094

„…unokáinktól kaptuk kölcsön…” környezetvédelmi műhelymunkák tehetséges fiatalok számára

Egyesületünk elsődleges feladatának a környezetvédelmet és környezeti nevelést tekinti, ezért a tehetséges fiatal felnőttek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programunkat is a közvetlen környezetünk ismeretére és védelmére alapoztuk. Egyetemi hallgatók és 19-35 év közötti fiatalok bevonásával indítottuk útjára a programunkat.

A projekt megvalósításának időszaka 2016. január 15 – 2016. június 30., amelyet három ütemre tagoltunk: előkészítés, programok és élménynapok, lezárás.

Az előkészítési szakaszban került sor a partnerek megszólítására, bevonására, a projekt végrehajtásának megtervezésére, a célcsoport elérésére.

A projekt műhelymunkái 5 alkalommal kerültek megrendezésre, 2016 tavaszán. Minden alkalommal két részből állt a program. Tudás alapú, tematikus megbeszélés, jó gyakorlatok cseréje, oktató anyag előadása volt az egyik részben és a másik rész az aktív program, amely által a résztvevők jobban megismerhették a Mecsek rejtelmeit a felszínen és a föld alatt, ezáltal szorosabbra fűzhető az elköteleződés a környezetünk védelmével, ösztönözhető a jövő értelmiségi rétegében a természet szeretetének eszméje. Mindezek egyenes ági következménye az aktívabb létforma magjának elültetése, várhatóan csökken a számítógép előtt töltött óra. Az aktív programok a következők: földalatti földrajzórán való részvétel, erdei iskolában oktató tevékenységbe kóstolás, tematikus felszíni túra.

Sajtóközlemény letöltése

Utoljára frissítve ( 2016 július 28. (csütörtök) 08:54 )